Skip to content
Call: 019194999  

EUROPE'S LARGEST ONLINE MARKETPLACE FROM IRELAND

Wish Lists
Cart
0 items

Popular Products

Engwe EP-2 / EP2 Pro (Upgraded Version) Electric Bike preorder - Pogo CyclesEngwe EP-2 / EP2 Pro (Upgraded Version) Electric Bike preorder - Pogo Cycles
Quick Add
Close
Notify me
Notify me
Vendor:ENGWE

Engwe EP2 Pro Electric Bike

Experience the thrill of riding with the upgraded Engwe EP2 Pro Electric Bike, designed for those who demand power, durability, and convenience. This powerful e-bike is equipped with a 750W high-speed brushless motor and a 48V intelligent brushless controller, delivering a top speed of...
11 547 kr
15 014 kr
11 547 kr
  • Orange
  • Black
  • Grey
Close
Notify me
Notify me
Engwe T14 Folding Electric Bike - Pogo CyclesEngwe T14 Folding Electric Bike - Pogo Cycles
Quick Add
Close
Notify me
Vendor:ENGWE

Engwe T14 Folding Electric Bike

Highlights The Bike comes with a Battery and a charger Foldable and portable, saving storage spaceTriple shock absorber for comfortable ridingSmooth lines and beautiful appearance10Ah battery: 35km in electric mode, 80km in moped mode250W high-speed brushless motor and the max speed can reach 25km/h....
6 924 kr
9 235 kr
6 924 kr
  • Grey
  • White
  • Blue
  • Orange
Close
Notify me
DYU C6 Upgraded Electric Bike - Pogo CyclesDYU C6 Upgraded Electric Bike - Pogo Cycles
Quick Add
Close
Vendor:DYU

DYU C6 uppgraderad elcykel

BESKRIVNING ● 350 W motor ger en maxhastighet på 25 km/h och en lutning på 15 grader ● 12,5Ah / 36V litiumjonbatteri (ingår) för en maximal körsträcka på 40 till 90 km i hjälppedalläge ● Tre driftlägen kan väljas efter förarens behov. Pedalläge, mopedläge...
9 466 kr
9 466 kr
  • White
  • Black
Close
Cart
0 items
Limited-time Offer! Upto 50 OFF on your first order

Nyheter

Däck av e-cykel

by Pogo Cycles 20 Sep 2022 0 Comments
Tyers of e-bike - Pogo Cycles bike to work available

En av de viktigaste delarna av elcyklar är däcken. Däcken är ansvariga för kraften du lägger på pedalerna, bromsarna du använder, vägfel du stöter på och riktningsändringarna du gör när du cyklar. Många aspekter av din cykel påverkas av dina däck. Därför påverkar dina däcks skick hur säker och bekväm du känner dig när du åker.

Läs vidare för att lära dig om de olika stilarna och dimensionerna på elcykelhjul och hur dessa variationer kan påverka ditt val av hjul om du planerar att åka elcykel och vet lite om hjulen.

När du väljer rätt elscooter-däck finns det ett antal faktorer att ta hänsyn till. Punkteringsmotstånd och förmågan att hantera olika ytor, såsom asfalt, kanaldragbanor och andra obelagda cykelbanor, kommer att rankas bra för den genomsnittlige fritids- och pendlingsryttaren.

 

Varför är punkteringsmotstånd på elcykel så avgörande?

En annan avgörande faktor är punkteringsmotstånd. Många av däcken som kommer på elcyklar som standardutrustning ger bara benbenssäkerhet. Det kan vara svårt att byta en innerslang när du är i ett trångt område eller vid sidan av vägen.

Däckbyte är svårare om din elcykel har en främre eller bakre navmotor. För att ta bort hjulet från utsläppen måste kontakter kopplas ur, och en specifik nyckelstorlek krävs ofta.

 

Flera hjulstilar för elcyklar:

Typen av terräng du åker på och din körstil kan användas för att kategorisera e-cykeldäck:

 

  • Kördäck

Vägdäck har vanligtvis en bredd på 23 till 25 mm och en liten bruttovikt. De är väldigt tunna. Ett däck med lite slitbana har en mindre yta i kontakt med vägen, vilket minskar friktionen och möjliggör snabbare körning. På en asfaltsyta kan de röra sig utan olyckor. Det är betydligt enklare att accelerera eftersom det är lite kraft som appliceras på marken. Ryttaren känns lättare tack vare denna egenskap. Landsvägsdäck är nu det favorithjul för många människor som ett resultat av allt detta. Kontrollera FIIDO elcykel

Discipliner har helt olika däckbehov. Om du till exempel cyklar på landsväg och är fokuserad på prestanda, vill du ha ett däck som är lätt och har lågt rullmotstånd. Mountainbike-däck måste ge starkt grepp i en mängd olika utmanande terrängsituationer.

Ingen av de ovan nämnda faktorerna är särskilt betydelsefulla för den genomsnittliga elcykelanvändaren, men du vill ha ett anständigt "jack of all crafts"-däck som kan anpassa sig till olika underlag och vädersituationer. När du har elektriska hjälpmedel är vikt och rullmotstånd inte lika betydande.

 

  • Cyclocrossdäck

Båda bergsdäck och landsvägsdäck har cyklocrossdäck. Med bredder mellan 30 och 33 mm breda är de bredare än landsvägsdäck. Cyclocross-däck kan också vara nästan platta, och de inkluderar små dubbar som förbättrar däckets grepp på leriga ytor. Cyclocrossdäck är ett bra val för dig om du ofta cyklar i lerig eller grusig terräng. Kontrollera cykel till arbetsschema

 

  • Pendlingscykeldäck

Majoriteten av vardagliga pendlare som använder elcyklar färdas på vanliga hårda ytor som asfalt eller betong. Förmågan att åka säkert under våta förhållanden är avgörande på dessa platser. Elcykeldäck för pendling är gjorda speciellt för denna typ av cykling. Däcken har slitbanemönster för alla väder och är jämna och jämna. Deras diametrar varierar vanligtvis från 28 till 42 millimeter. På grund av den större luftkapaciteten som avsevärt kan sänka däcktrycket, ger bredare däck föraren ytterligare komfort och grepp. Här är några förslag för att undvika feta däck.

 

  • Däck för en mountainbike

Mountainbikes har styva, breda, feta däck i motsats till de tunna däcken på elcyklar på landsväg. Dessa däck har extremt grova gängor som kan bibehålla ett stadigt grepp på marken och ge bästa greppet även i svår terräng. De är mest lämpliga för cyklister som cyklar mest på smuts, sand och gräsbevuxna förhållanden. Vissa mountainbike-däck innehåller även naturgummi i sin konstruktion. Vissa tycker att naturgummi har ett fastare grepp om marken än syntetgummi.

 

 

Storleken på en elcykels hjul

Cykelhjul tillverkas i en mängd olika storlekar, från de små 12-tumsdäcken till de enorma 29-tumsdäcken. Storleken på hjulstorleken har en betydande inverkan på hur väl e-cyklar fungerar. Detta beror på att många delar av cyklar bestäms av deras hjul. som hur lätt det är att flytta runt, hur mycket rullande det är och hur smidig körningen är. De mest populära hjulstorlekarna på elcykeln och deras egenskaper beskrivs kort nedan.

 

  • 16-tums elcykelhjul

En hopfällbar cykel är mer benägen att ha ett 16-tums hjul eftersom dessa cyklar är kända för att använda mindre hjul för att minska vikten och hålla sina hopfällda storlekar så små som möjligt. Cyklarna kan äntligen flyttas bekvämt tack vare denna förmåga. Den blygsamma storleken på hjulet har en förväntad inverkan på körupplevelsen. På kuperade och ojämna vägar presterar dessa hjul inte bra. eftersom även små bitar av vägskräp och stenar kan påverka dem. Dessutom kan den lilla svängradien och korta hjulbasen för dessa typer av hjul resultera i en känsligare styrning.

 

  • 20-tums elcykelhjul

En hopfällbar cykel har troligen 20-tumshjul, precis som de med 16-tumshjul. De är dock vanligare än 16-tumshjul. De fungerar som standardhjul för BMX-däck på grund av deras höga grad av manövrerbarhet. Men att använda små hjul kan fortfarande ha vissa nackdelar för förare eftersom de är mer mottagliga för skador från småsten och andra hinder än större vanliga hjuldiametrar.

 

  • 26-tums elcykelhjul

Inom cyklarnas värld har dessa hjul en lång historia. De representerar förmodligen den mest typiska hjulstorleken. De är perfekt lämpade för en mängd olika cyklar, inklusive landsvägscyklar, strandkryssare och till och med mountainbikes. Eftersom de är bredare och tyngre har de större luftvolym att sprida när de klättrar över hinder. Jämfört med hjulen som diskuterats ovan gör denna egenskap körningen mer bekväm. 26-tumshjulen är mer lämpade för olika terränger, så du kan använda dem om du reser både på och utanför stigen.

 

 

 

 

 

Pogo Cycles Electric Bikes

Electric bikes, or e-bikes, offer numerous benefits that make them an increasingly popular mode of transportation. We provide an eco-friendly alternative to cars, reducing carbon emissions and promoting cleaner air. E-bikes also offer a cost-effective solution for commuting, as they require less maintenance and no fuel compared to traditional vehicles. Additionally, we provide cycling accessible to a broader range of people, including those who may find conventional biking physically challenging, by providing an extra boost from the electric motor. This can lead to improved physical fitness, reduced traffic congestion, and more enjoyable and efficient travel.

Life is better on two wheels, especially when they're electric.
Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification

Choose Options

this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items

Before you leave...

Get the lowest prices on bikes in the market, only from us!

Enter the code below at checkout and get upto 50 OFF on your first order

Use Code EBIKEONE


Get your bike with easy installments using Klarna!

Continue Shopping
Recommended3