Skip to content
Call: 019194999  

EUROPE'S LARGEST ONLINE MARKETPLACE FROM IRELAND

Wish Lists
Cart
0 items

Popular Products

Engwe EP-2 / EP2 Pro (Upgraded Version) Electric Bike preorder - Pogo CyclesEngwe EP-2 / EP2 Pro (Upgraded Version) Electric Bike preorder - Pogo Cycles
Quick Add
Close
Notify me
Notify me
Vendor:ENGWE

Engwe EP2 Pro Electric Bike

Experience the thrill of riding with the upgraded Engwe EP2 Pro Electric Bike, designed for those who demand power, durability, and convenience. This powerful e-bike is equipped with a 750W high-speed brushless motor and a 48V intelligent brushless controller, delivering a top speed of...
11 547 kr
15 014 kr
11 547 kr
  • Orange
  • Black
  • Grey
Close
Notify me
Notify me
Engwe T14 Folding Electric Bike - Pogo CyclesEngwe T14 Folding Electric Bike - Pogo Cycles
Quick Add
Close
Notify me
Vendor:ENGWE

Engwe T14 Folding Electric Bike

Highlights The Bike comes with a Battery and a charger Foldable and portable, saving storage spaceTriple shock absorber for comfortable ridingSmooth lines and beautiful appearance10Ah battery: 35km in electric mode, 80km in moped mode250W high-speed brushless motor and the max speed can reach 25km/h....
6 924 kr
9 235 kr
6 924 kr
  • Grey
  • White
  • Blue
  • Orange
Close
Notify me
DYU C6 Upgraded Electric Bike - Pogo CyclesDYU C6 Upgraded Electric Bike - Pogo Cycles
Quick Add
Close
Vendor:DYU

DYU C6 uppgraderad elcykel

BESKRIVNING ● 350 W motor ger en maxhastighet på 25 km/h och en lutning på 15 grader ● 12,5Ah / 36V litiumjonbatteri (ingår) för en maximal körsträcka på 40 till 90 km i hjälppedalläge ● Tre driftlägen kan väljas efter förarens behov. Pedalläge, mopedläge...
9 466 kr
9 466 kr
  • White
  • Black
Close
Cart
0 items
Limited-time Offer! Upto 50 OFF on your first order

Nyheter

Anatomi av e-cyklar

by Pogo Cycles 11 Oct 2022 0 Comments
Anatomy of E-Bikes - Pogo Cycles bike to work available

Vilka är likheterna mellan teknik och bakning? I båda fallen kombineras ett antal element (eller ingredienser) för att skapa något som är mer än summan av dess delar. Varje komponent i våra elcyklar och elskotrar, från motorer och däck till batterier och klockor, är avgörande för deras konstruktion så att du kan göra varje åktur till ett äventyr.

 

Introduktion till E-Anatomy Bikes

Vissa människor hade till en början lite problem med att förstå hur deras elcykels system fungerade eftersom de var nybörjare. För att demonstrera de många delarna av en elcykels system har vi inkluderat denna Anatomy of E-Bikes.

Elmotorn, batteriet och displayenheten är de tre väsentliga delarna av en e-cykel, upptäckte vi snabbt när vi undersökte dem. Assistansnivåstyrenheten finns också, där du kan välja vilken assistansnivå du behöver. Cykelns ram rymmer elmotor och batterier. På styret finns displayenheten och kontrollenheten för assistansnivån.

Att förstå hur allt fungerar är alltid spännande och fördelaktigt, och cyklar är inget undantag. Även om de alla fungerar i princip likadant, kan cykeldelar variera något beroende på vilken typ av material som används. När det är dags att laga din egen cykel kan det vara bra att ha en förståelse för hur man fungerar.

 

En lista över några av de viktigaste cykeldelarna kan ses nedan. Se även Bicycle Parts Explained

  • Visningsenhet

Överst på skärmen är batterinivåindikatorn den första ikonen på en elcykel. Vid full laddning har denna fem staplar. Uppenbarligen, när du använder elmotorn, finns det färre barer.

Mitt på skärmens stora, djärva siffror berättar hur snabbt du åker. I min situation är måttenheten miles per hour (MPH).

Den valda assistansnivån visas av rutnätet till höger på skärmen. Därför, om du börjar cykla på egen hand, kommer "Av" att visas i rutan längst ned i rutnätet. Genom att klicka på enheten på vänster sida av styret kan du sedan välja assistansnivå.

 

  • Frame

En cykels ram är dess viktigaste del. Ramen är det som förbinder varje komponent på cykeln. Ramen är gjord av ett enda stycke och är rörformad snarare än solid.

 

  • Styre

Styre Framsidan av en cykel brukade ha ett styre som liknade baggehorn. Man trodde att styrets curl ökade en cykels aerodynamik när man kör. Dagens styre är vanligtvis rakare och passar in i huvudröret, den främre delen av ramen.

 

  • Cykelsäte

Cykelsäten finns i en mängd olika storlekar och stilar. Sätet är fäst på en skaft som är rörformad och passar in i cykelramens sadelrör.

Vissa cyklar saknar ett topprör som förenar huvudröret och sadelröret. För att förebygga skador saknade flickcyklar topprör under en lång period.

 

  • Hjul

Beroende på typ av cykel finns det två hjul på den som har olika diametrar. Kedjestaget håller bakhjulet mot ramen, medan en gaffelfäste som glider in i botten av huvudröret håller framhjulet mot ramen. På vissa cyklar är gaffeln och ramen sammansvetsade som en enhet. Varje hjul är byggt av en ringformad metallram som är ansluten till ett nav i mitten med ekrar för att hålla det i form.

 

  • Pedaler

All aktivitet på din cykel kommer från pedalerna. Bottenfästet på cykelramen är där pedalerna är fästa. Genom ett nätverk av kedjor och växlar är pedalerna och hjulen sammanfogade. För att förhindra glidning är pedaler ofta utrustade med spår som kan greppa förarens sko. För att ytterligare förhindra att dina fötter halkar när du cyklar är vissa cyklar utrustade med pedalklämmor.

 

  • Växel framtill

Om du lyfter kedjan från ett kedjehjul till ett annat ändras de främre växlarna, vilket gör att cyklisten kan anpassa sig till vägförhållandena.

 

  • Kedja (eller drivkedja) (eller drivkedja)

Set metalllänkar som förmedlar pedalrörelsen genom att gripa in i kedjehjulen på kedjehjulet och kugghjulet.

Pedalen och vevmekanismen är anslutna till det bakre hjulnavet med ett kedjestagsrör.

 

  • En bakväxel

Att lyfta kedjan från ett kugghjul till ett annat ändrar de bakre utväxlingarna, vilket gör att cyklisten kan anpassa sig till vägens förhållanden.

Bromsmekanism bak med bromsok och returfjädrar som manövreras av en bromsvajer stoppar cykeln genom att trycka upp ett par bromsbelägg mot sidoväggarna.

 

  • Däck

De feta däcken på elcyklar har en punkteringsbeständig insida för att öka hållbarheten och hålla dig i rörelse. En lägre tyngdpunkt för högre stabilitet och förbättrad ekonomi för en mjukare körning med bagage i släptåg.

 

  • Hjulventil

En liten klackventil som täcker innerrörets uppblåsningsöppning tillåter luft att komma in men inte lämna.

Tunn metallspindel som används som eker för att länka samman navet och fälgen.

 

  • Fälg

Däcket är fäst i en metallring som utgör hjulets omkrets.

Hub

ekrar sträcker sig utåt från hjulets mitt. Kullager inuti navet låter det rotera runt sin axel.

 

  • Kablar

Från styret till bromsar och växlar sträcker sig kablar längs hela cykelramen. För att förhindra missöden är dessa kablar vanligtvis fästa vid ramen. Tack vare nätverket av kablar kan du bromsa och växla genom att använda styrets spakar.

Pogo Cycles Electric Bikes

Electric bikes, or e-bikes, offer numerous benefits that make them an increasingly popular mode of transportation. We provide an eco-friendly alternative to cars, reducing carbon emissions and promoting cleaner air. E-bikes also offer a cost-effective solution for commuting, as they require less maintenance and no fuel compared to traditional vehicles. Additionally, we provide cycling accessible to a broader range of people, including those who may find conventional biking physically challenging, by providing an extra boost from the electric motor. This can lead to improved physical fitness, reduced traffic congestion, and more enjoyable and efficient travel.

Life is better on two wheels, especially when they're electric.
Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification

Choose Options

this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items

Before you leave...

Get the lowest prices on bikes in the market, only from us!

Enter the code below at checkout and get upto 50 OFF on your first order

Use Code EBIKEONE


Get your bike with easy installments using Klarna!

Continue Shopping
Recommended3