Upkeep electric bike like an expert - Pogo Cycles bike to work available

Sköt elcykel som en expert

Introduktion:

Idag är elcyklar och el-skotrar allt tillgängliga. De är ett utmärkt transportmedel. Människor kommer att lägga märke till dina e-cyklar när du kryssar förbi dem i en virrvarr av bilar, bussar och cyklar eftersom e-cyklar är ett växande mode. Din e-obefläckade cykels skick, både mekaniskt och externt, bör övertala åskådare att ändra sitt transportsätt.

För att hålla dem i toppform är det avgörande att vara medveten om grundläggande behov. Regelbundet underhåll av elcykel kan öka fordonets livslängd och minska mängden pengar som behövs för dyra reparationer. Mycket av samma underhåll gäller även för underhåll av en elcykel. De tillagda elementen kan få det att verka skrämmande, men om du tar hand om saker och ting bör du inte ha några större problem. När det kommer till underhåll av elcykel kan det finnas flera funktionella komponenter som kräver uppmärksamhet. Att veta vad som behöver göras och när kan först vara lite skrämmande, men oroa dig inte; principerna för underhåll av elcyklar är inte alls svåra.

 

Här är några strategier för att behålla din elcykels "nya cykelkänsla", även om det inte alltid är lätt att göra:

 

  • Städning ofta:

Efter varje lång åktur, rengör din cykel noggrant för att förhindra att stora partiklar täpper till kedjor och motorer. Det beror på hur ofta och hur länge det används, men att tvätta det en gång varannan vecka i genomsnitt kan vara bra. Använd aldrig trycksatta vattenströmmar eftersom de kan få elektriska komponenter att sönderfalla. Komponenter som utsätts för vatten kan orsaka mer skada än fördelaktigt.

En fuktig trasa kommer att göra susen för att ta bort typisk smuts från din e-cykel. Men du kan också använda en rännel vatten vid lågt tryck. Ett skonsamt avfettningsmedel kan användas för tjock smuts. Innan du rengör cykeln, glöm inte att ta bort LCD-skärmen och batterierna. Efter tvätt, se till att ge cykeln en ordentlig gång med en torr trasa. Kolla vårt cykel till jobbet-schema

 

  • Däck:

Du måste behålla rätt däcktryck eftersom tömda däck kommer att förbruka mer energi och skada batteriet. Du kan hitta rätt tryck på sidan av däcken. Därför är det klokt att regelbundet inspektera däcken, särskilt inför en längre resa.

Dessutom måste du förstå hur man hanterar ett punkterat däck. Om elcykeln innehåller mellandrivna motorer kan den fixas på samma sätt som ett vanligt cykeldäck. Reparationer av navmotorer är utmanande eftersom den elektriska anslutningen måste hanteras.

 

  • Smörjning:

Kedjans rörliga delar måste smörjas för att de inte ska störas. Men först, använd en trasa för att torka bort smutsen och smutsen som har samlats på kedjans yta. För att hålla cykeln ren, använd sparsamt med smörjmedel och torka bort överskott från ytan.

Se till att varken det främre drevet eller bromsskivorna är i kontakt med oljan. Applicera olja på kedjans löst löpande områden för att säkerställa detta. Återigen, mängden användning har en inverkan på hur ofta du bör smörja. Elcyklar som används praktiskt taget dagligen behöver förmodligen smörjas en gång i veckan för att de ska fungera korrekt.

 

  • Få din cykel på service ofta:

Anta inte att eftersom din cykel är elektrisk kan du undvika att få regelbundet underhåll. En elcykel har alla samma funktionella komponenter som en traditionell cykel, plus en elmotor. För att garantera att din cykel går som bäst, boka in en service en gång om året. kolla FIIDO elcyklar.

 

  • Underhåll av batterier

Batteriet, som är e-slagcykelns hjärta, behöver mycket skötsel. Efter att ha tagit bort batteripaketet från elcykeln och vridit strömbrytaren till av, koppla in batteriet igen. Var försiktig när du hanterar stora batterier.

Det rekommenderas aldrig att lämna batteriet helt urladdat, till skillnad från telefoner och datorer. Det är en bra idé att hålla batteriet laddat och att ladda det när det har mellan 30 % och 50 % laddning.

Majoriteten av elcykelbatterier är litiumjonbatterier. Eftersom de inte har en minneseffekt är kapacitetsförlust från upprepade delladdningar inget bekymmer. De är dock känsliga för temperatur och kallt väder kan snabbt tömma batteriet.

 

  • Underhåll av elcyklar är viktigt:

Lyckligtvis är batteriet och motorn hållbara delar som kräver lite eller inget löpande underhåll. Elektroniken ska fortsätta fungera tack vare de skyddade och vattentäta husen, till skillnad från de vanliga cykeldelarna som är förbrukningsvaror som går sönder. Om det finns ett problem, tala med tillverkaren för att bestämma den bästa tillvägagångssättet.

En elcykels komponenter är nästan helt förbjudna för amatörmekaniker. Om du demonterar saker själv löper du den faktiska risken att drabbas av betydande skada samt att din garanti upphör att gälla.

När du köper något nytt är det väldigt enkelt att sugas upp av alla löften du ger dig själv. Säkerställer att den kommer att underhållas, rengöras och i allmänhet hållas i samma skick som dagen du köpte den.

Tillbaka till bloggen