Best guide for e-bike new rider - Pogo Cycles bike to work available

Bästa guiden för ny elcykelförare

Det här är en chans för dig att le om du alltid har klagat på att du rör dig långsamt när du cyklar. Transporter mellan platser har blivit snabbare och bättre med introduktionen av elcyklar och deras växande popularitet. En elcykel är inget annat än en motor som drivs av en elmotor och ett batteri.

 

Hur fungerar elcyklar? Och vad är de?

E-cyklar skiljer sig från traditionella cyklar. De drivs av el. Ett litiumbatteri ingår i den. Skivbromsarna på vissa elcyklar är hydrauliska. Du kan röra dig snabbare med elcyklar.

Du kan utan tvekan resa längre på en elscooter än vad du har gjort tidigare. Moderna elcyklar har banbrytande teknik och förstklassiga komponenter. Även vissa tillverkare tillverkar däck som är motståndskraftiga mot punktering. Detta är betydande uppgraderingar från vanliga cyklar.

 

Du har kommit till rätt ställe oavsett om du precis har köpt din första cykel och du letar efter den sista informationen om hur du cyklar på din elcykel. Fortsätt läsa för att se vår lista över de viktigaste elcykelråden för nybörjare.

 

  • Sätt säkerheten först:

Bär hjälm: Majoriteten av lokala myndigheter kräver att cyklister bär hjälm. Oavsett om det krävs att bära hjälm enligt lag, uppmanar vi dig att göra det. Se till att den är modern och sitter bra.

Synlighet: Ditt mål är att vara lika märkbar på vägen som en bil. När du rider på natten, se till att bära kläder som är ljusa (eller ljusintegrerade) så att du kan ses.

Säkerhetskopiering: När du bär verktyg för elcyklar upptäcker du också att du har sinnesfrid med dig.

 

  • Genomför en däcktryckskontroll

Inget är mer demoraliserande än ett punkterat däck, särskilt om det inträffar på en cykel som bara är en månad gammal. Majoriteten av människor är omedvetna om att att hålla rätt däcktryck är en av de bästa strategierna för att undvika denna irriterande situation. Kolla vårt cykel till jobbet-schema

Innan du cyklar, kontrollera sidan av ditt däck för att bestämma det ideala däcktrycket och se till att ditt däcktryck ligger inom det intervallet.

Förutom att du undviker punkterade däck hjälper bibehållen av optimalt däcktryck dig att få ut det mesta av din e-serie. cyklar Titta på det här innan du tar en runda eftersom dina däck inte fungerar lika bra vid andra trycknivåer än de idealiska.

 

  • Undvik överladdning:

Många människor håller sina telefoner anslutna medan de sover. Även om de flesta telefontillverkare tar hänsyn till detta, skadas batteriet varje gång du gör det. För elcykelbatterier gäller samma sak. Kontrollera cykel till arbete-schema

Ditt batteris maximala kapacitet kommer att minska och dess livslängd förkortas om det överladdas.

Du bör dock inte låta batteriet ta slut helt. Det är idealiskt att hålla batteriet lite laddat när du förvarar din cykel. Så anslut den till laddaren sporadiskt för att förlänga batteriets livslängd.

 

  • Sakta ner och bromsa jämnt:

Underhåll är alltid irriterande. Precis som i bilar slits också bromsbeläggen på cyklar ut så småningom, men en av de bästa metoderna för att förlänga livslängden på dina belägg är att bromsa så försiktigt och jämnt du kan. Du ska med andra ord inte enbart koncentrera dig på att stanna med dina fram- eller bakhjul.

 

  • Starta din resa med fullständiga förberedelser:

Kontrollera väderprognosen och tänk efter två gånger innan du hoppar på din eBike och ger dig ut på vägen. Är du lämpligt klädd för resan? Det är viktigt att prioritera komfort och synlighet.

 

  • Observera din hastighet:

En eBikes hela utbud av elektriska stöd underlättar enkel trampning, vilket gör varje resa till en bris. Men det kan också låta dig nå betydligt högre hastigheter än vad du skulle göra på en vanlig cykel.

Din hastighet är något att tänka på när du använder en eBike, särskilt för nybörjare. Det kan vara lätt att bli lite överupphetsad när du lär dig om kapaciteten hos din nya åktur, men börja försiktigt tills du känner dig helt bekväm med att ta full kontroll över cykeln, och bygg sedan gradvis vidare på det.

 

  • Var mer uppmärksam:

Håll alltid utkik efter eventuella faror och hinder. Om du tar blicken från vägen kan allt hända på så lite som en bråkdel av en sekund.

För att förtydliga, eBikes kan färdas betydligt snabbare än konventionella cyklar, även om andra trafikanter kanske inte är medvetna om detta. Tänk på att inte alla kommer att förutse att en cyklist kommer mot dem i 40 mph när du cyklar i trånga områden.

Kör defensivt och var särskilt uppmärksam på fotgängare. När du manövrerar runt parkerade bilar, var noga med att hålla ett säkert avstånd och vara redo för alla dörrar som kan öppnas i vägen.

Om du inte känner dig riktigt redo ännu, ta en annan, tystare väg som kan vara lite enklare att manövrera eftersom trafikerade vägar kan vara mycket farliga för eBike-åkare.

 

 

Tillbaka till bloggen